Ampumaradat

Upinniemen ampumaradat. Isompana sivun alareunan Tiedostot-osiossa.

 

Pääsääntöisesti Porkkalan Ampujat käyttävät kesäaikaan Upinniemen varuskunnan ratoja. Käytettävät radat:

- Pistooli 25m

- Kivääri 1, 150 m

- Kivääri 2, 300 m

- Kivääri 3, 150 m

- Liikemaali, 1...100 m

Lisäksi seuran jäsenten käyttöön on tulossa Ilma-aserata Vuohimäessä, Kirkkonummella. 

Satunnaisesti Porkan käytössä on Baggbyn ampumarata Raaseporissa. Talviaikaan Porkkalan Ampujat varaa myös sisäampumaratoja käyttöönsä. Nämä ratavuorot, niin kuin kaikki muutkin ratavuorot,  on mainittu toimintakalenterissa.

Kulkuluvat radoille

Kulku Upinniemen ampumaradoille onnistuu vain toimintaohjelman mukaisina harjoitusaikoina ja vain niille seuran jäsenille, jotka ovat ilmoittautuneet kulkulupalistalle. Kulkulupa on voimassa toistaiseksi, silloion kun jäsen on hoitanut jäsenvelvoitteensa. Kun haluat käydä Upinniemen radoilla, niin lähetä ilmoittautumisesi kulkulupalistalle jäsenrekisterin hoitajalle. Kulkulupalistaa päivitetään pääsääntöisesti parillisina kalenteriviikkoina tiistaisin. Lähetä ilmoitus viimeistään parillisen viikon maanantaina, jotta se ehtii mukaan ko. viikon päivitykseen. Muista liittää ilmoittautumiseesi koko nimesi ja henkilötunnuksesi (HETU on PV:n vaatimus). Porkka ei taltioi henkilötunnuksia. Kulkulupa ei oikeuta vieraiden tuomiseen radoille.

Muista ottaa mukaan ratakäynnille kuvallinen henkilöllisyyden osoittava dokumentti (ajokortti, henkilökortti, passi, tms), tarvitset sitä päästäksesi varuskunnan portista sisään. Sotilaskodissa poikkeaminen ennen tai jälkeen harjoituksen on sallittua.

Yleistä Upinniemen radoilla toimimisesta

Jokaisella harjoitusvuorolla on nimetty valvojansa. Radoilla ammunnan ajaksi on radan ajotien varressa oleva käynnissä olevista ammunnoista varoittava kyltti paljastettava ja/tai radan punainen lippu nostettava salkoon. Joillakin radoilla tarvittavat avaimet voi vuoron valvoja lainata päävartiosta, jonne avaimet on myös palautettava välittömästi vuoron päätyttyä. Radat on ammuntojen jälkeen jätettävä siistiin kuntoon, eli käytetyt taulut korjattava talteen, hylsyt ja roskat siivottava, jne. Ratojen ympäristöluvan mukaisesti ampuma-aika päättyy arkisin viimeistään klo 20:00 ja viikonloppuisin klo 18:00.

Puolustusvoimien ohjeita taulujen sijoittelusta radoille, liikemaaliradan käytöstä erityisesti sekä hylsyjen ja jätteiden keräyksestä.

Ampumapöytäkirja 

Jokaisesta ratavuorosta, jolla on ammuttu laukauksia, on ilmoitettava Upinniemen varuskunnalle ammuttujen laukausten määrä ja tyyppi.

Kukin ampuja merkitsee nimensä, seuran, laukausmääränsä, kaliberin ja päiväyksen ampumaratapöytäkirjaa. Kullakin radalla on punainen postilaatikko, josta ampumaratapöytäkirja löytyy. 

Vakuutus / lisenssi

Kaikissa seuran harjoituksissa edellytetään kaikilta osallistujilta voimassaolevaa ampumavakuutusta. Sellaiseksi kelpaa kaikissa lajeissa Suomen Ampumaurheiluliiton kilpailu-, harraste-, seniori- tai nuorisolisenssi tai kultahippupassi, sekä haulikko- ja hirvijaoston harjoituksissa vaihtoehtoisesti myös voimassaoleva metsästyskortti. Metsästyskortti sisältää metsästäjävakuutuksen, joka kattaa myös harjoittelun. Myös muu nimenomaisesti ampumaharrastuksen kattava ja vastuuvakuutuksen sisältävä vakuutus kelpaa harjoituksissa. Lisenssi, metsästyskortti tai muu vakuutuksen voimassaolon osoittava dokumentti on pyydettäessä esitettävä harjoituksen valvojalle. Mikäli todistusta vakuutuksen voimassaolosta ei ampujalla ole esittää, voi harjoituksen valvoja kieltää henkilöltä vuorolle osallistumisen.

Kartat Upinniemen ampumaradoille

Tie Upinniemeen (Upinniementie, tie nro 1191) lähtee kantatie 51:ltä (Helsinki-Hanko), Kirkkonummen keskustan liittymästä (liittymä nro 18) etelään. Noin 11 km jälkeen Upinniementiellä vastaan tulee varuskunnan portti.

Kts kuva 'Upinniemen päävartio' sivun oikeassa ylälaidassa tai isompi kuva tiedostona sivun alaosan Tiedostot-osiossa.

 

Reitti ampumaradoille

Varuskunnan portin (vieraille osoitettu oikeanpuoleinen kaista) jälkeen jatka Upinniementietä reilu 2 km, ohi sotilaskotiin vievän risteyksen ja vasemmalle puolelle jäävien kasarmien. Pienen ylä- ja alamäen jälkeen oikealla tulee vastaan liikemaaliradalle vievä hiekkatie, risteyksessä on kyltti "liikemaalirata". Muutama sata metriä liikemaaliradan risteyksen ohi tulee vastaan verkkoportti, jota juuri ennen oikealle kääntyy hiekkatie pistooliradalle (kyltti "pistoolirata"). Reitti kivääriradoille löytyy kääntymällä juuri ennen yllä mainittua verkkoporttia vasemmalle ja jatkamalla tätä asfalttitietä noin 200 metriä, jolloin oikealle kääntyy hiekkatie (kyltti "ampumaradat"). Tämä hiekkatie haarautuu muutaman sadan metrin päästä kahtia, kylttienkin mukaan vasen haara vie kivääriradalle 1 (150 m) ja oikea kivääriradalle 2 (300 m). "Kivääri 3", 150 m, löytyy jatkamalla tietä eteenpäin 300 m radalta.

Kts kuva 'Upinniemen ampumaradat' sivun oikeassa ylälaidassa tai isompi kuva tiedostona sivun alaosan Tiedostot-osiossa.

Tiedostot

PDF-tiedostoupinniemi_ampumaradoista.pdf (474 kB)
Puolustusvoimien ohjeita ratojen käytöstä
upinniemi-kartta-20140109-1-600x570.png (148 kB)
Upinniemen ampumaradat
PDF-tiedostoPorkkA Ampumarataohjeistus 2022.pdf (226 kB)