Ampumaradat

Suurin osa Porkkalan Ampujien ratavuoroista on ulkokaudella Kirkkonummella, Upinniemen varuskunnan radoilla (pistooli 25m, kivääri 1 ja 2 (150/300m), liikemaali 75/100m). Lisäksi seuran jäsenten käytettävissä on ilma-aserata Gesterbyn ruotsinkielisen koulukeskuksen vieressä väestönsuojassa. Aiemmin käytössä ollut Kantvikin ilma-aserata on suljettu. Upinniemen haulikkoradat ja Masalan .22-rata suljettiin 31.12.2015.

Kulkuluvat radoille

Kulku Upinniemen ampumaradoille onnistuu vain toimintaohjelman mukaisina harjoitusaikoina ja vain niille seuran jäsenille, jotka ovat ilmoittautuneet kulkulistalle hyvissä ajoin etukäteen. Ilmoittautuminen (= tiedot kulkulupalistalla) on pääsääntöisesti voimassa yhden kauden kerrallaan. Muista liittää ilmoittautumiseesi koko nimesi ja henkilötunnuksesi, varuskunta on alkanut vaatimaan henkilötunnusta 1.12.2015 alkaen. Lähetä ilmoittautumisesi jäsenrekisterinhoitajalle ajoissa, sillä kulkulupalistaa päivitetään vain n. kerran kuukaudessa.

Kulkulupa ei oikeuta vieraiden tuomiseen radoille. Muista ottaa mukaan ratakäynnille kuvallinen henkilöllisyyden osoittava dokumentti (ajokortti, henkilökortti, passi, tms), tarvitset sitä päästäksesi varuskunnan portista sisään. Sotilaskodissa poikkeaminen ennen tai jälkeen harjoituksen on sallittua.

Yleistä Upinniemen radoilla toimimisesta

Jokaisella harjoitusvuorolla on nimetty valvojansa. Radoilla ammunnan ajaksi on radan ajotien varressa oleva käynnissä olevista ammunnoista varoittava kyltti paljastettava ja/tai radan punainen lippu nostettava salkoon. Joillakin radoilla tarvittavat avaimet voi vuoron valvoja lainata päävartiosta, jonne avaimet on myös palautettava välittömästi vuoron päätyttyä. Radat on ammuntojen jälkeen jätettävä siistiin kuntoon, eli käytetyt taulut korjattava talteen, hylsyt ja roskat siivottava, jne. Kaudesta 2015 alkaen ratojen ympäristöluvan mukaisesti ampuma-aika päättyy arkisin viimeistään klo 20:00 ja viikonloppuisin klo 18:00.

Puolustusvoimien ohjeita taulujen sijoittelusta radoille, liikemaaliradan käytöstä erityisesti sekä hylsyjen ja jätteiden keräyksestä.

Ampumapöytäkirja ja ampumaratojen käyttöilmoitus

Jokaisesta ratavuorosta, jolla on ammuttu laukauksia, on ilmoitettava Upinniemen varuskunnalle vuorolla ammuttujen laukausten määrä ja tyyppi.

Kukin ampuja merkitsee laukausmääränsä ampumaratapöytäkirjaan. Pöytäkirja jätetään liikemaaliradan hirvikopin postilaatikkoon, josta vuoron valvoja kerää yhteenlasketut laukausmäärät ampumaradan käyttöilmoitukseen. Ilmoituksen voi tehdä paperilla tai sähköisesti. Paperinen ilmoitus palautetaan varuskunnan portin sisäpuolella portin vartiokopin seinässä olevaan postilaatikkoon vuoron jälkeen. Paperisen version lisäksi on mahdollista käyttää word-versiota joka palautetaan sähköpostilla Kari.Korhonen@mil.fi.

Lomakkeita löytyy liikemaaliradan hirvikopin postilaatikosta ja niitä voi printata lisää, ks. liitteet alempana tällä sivulla.

Vakuutus / lisenssi

Kaikissa seuran harjoituksissa edellytetään kaikilta osallistujilta voimassaolevaa ampumavakuutusta. Sellaiseksi kelpaa kaikissa lajeissa Suomen Ampumaurheiluliiton kilpailu-, harraste-, seniori- tai nuorisolisenssi sekä haulikko- ja hirvijaoston harjoituksissa vaihtoehtoisesti myös voimassaoleva metsästyskortti. Metsästyskortti sisältää metsästäjävakuutuksen, joka kattaa myös harjoittelun. Myös muu nimenomaisesti ampumaharrastuksen kattava ja vastuuvakuutuksen sisältävä vakuutus kelpaa harjoituksissa. Lisenssi, metsästyskortti tai muu vakuutuksen voimassaolon osoittava dokumentti on pyydettäessä esitettävä harjoituksen valvojalle. Mikäli todistusta vakuutuksen voimassaolosta ei ampujalla ole esittää, voi harjoituksen valvoja kieltää henkilöltä vuorolle osallistumisen.

Kartat Upinniemen ampumaradoille

Tie Upinniemeen (Upinniementie, tie nro 1191) lähtee kantatie 51:ltä (Helsinki-Hanko), Kirkkonummen keskustan liittymästä (liittymä nro 18) etelään. Noin 11 km jälkeen Upinniementiellä vastaan tulee varuskunnan portti.

Haulikkoradat ja päävartio

Reitti luotiaseradoille

Varuskunnan portin (vieraille osoitettu oikeanpuoleinen kaista) jälkeen jatka Upinniementietä reilu 2 km, ohi sotilaskotiin vievän risteyksen ja vasemmalle puolelle jäävien kasarmien. Pienen ylä- ja alamäen jälkeen oikealla tulee vastaan liikemaaliradalle vievä hiekkatie, risteyksessä on kyltti "liikemaalirata". Muutama sata metriä liikemaaliradan risteyksen ohi tulee vastaan verkkoportti, jota juuri ennen oikealle kääntyy hiekkatie pistooliradalle (kyltti "pistoolirata"). Reitti kivääriradoille löytyy kääntymällä juuri ennen yllä mainittua verkkoporttia vasemmalle ja jatkamalla tätä asfalttitietä noin 200 metriä, jolloin oikealle kääntyy hiekkatie (kyltti "ampumaradat"). Tämä hiekkatie haarautuu muutaman sadan metrin päästä kahtia, kylttienkin mukaan vasen haara vie kivääriradalle 1 (150 m) ja oikea kivääriradalle 2 (300 m). Kivääriradalla 3 ei seuralla normaalisti ole vuoroja.

Upinniemen luotiaseradat