Suru-uutinen

26.5.2021

Suru-uutinen on saavuttanut seuran

Seuramme perustajajäsen, arvostettu ja menestynyt kilpaurheilija sekä pitkäaikainen järjestöaktiivi Heimo Kohijoki on menehtynyt 17.4.2021. Heimon kilpaura oli poikkeuksellisen pitkä ja kesti noin seitsemän vuosikymmentä. Uransa aikana Heimo Kohijoki voitti useita eri lajien Suomen-mestaruuksia joukkue- ja henkilökohtaisissa sarjoissa. SM-mitaleja hänelle kertyi mm. olympiapistoolista, isopistoolista ja myöhemmin myös kiväärilajeista. Lisäksi Heimo on osallistunut mm. sotilasammuntojen MM-kilpailuihin sekä upseerien PM-kilpailuihin ja maaotteluihin.

Heimo Kohijoki oli seuramme perustajajäsen ja hän toimi seuran hallituksessa vuodesta 1961 vuoteen 1972. Näistä vuosista Heimo Kohijoki toimi varapuheenjohtajana 1962-1965 ja puheenjohtajana vuodet 1966-1972. Heimolla on ollut merkittävä rooli seuramme toiminnassa, erityisesti ensimmäisellä vuosikymmenellä. Myöhempinä vuosikymmenininä hän jatkoi edelleen aktiivisesti kilpauraansa ja vaikutti seuramme taustajoukoissa. Heimon merkitys seuramme historiassa on ollut erittäin merkittävä.

 

Suomen Urheiluhistoriallinen Seura luonnehtii Heimo Kohijokea seuraavasti:

Urheiluampuja, valmentaja, järjestövaikuttaja, upseeri, aseteknikko

Heimo Kohijoki aloitti ampumaharrastuksen kilpailumielessä jo 1950-luvun alussa ja nousi Suomen sotienjälkeisen sukupolven huippuampujien joukkoon sekä pistoolilla että myöhemmin kiväärisarjoissa. Heimo Kohijoki kuului 1960- ja 1970-luvuilla toistakymmentä vuotta kansalliseen pistoolikärkeen. Myöhemmin veteraanikilpailuissa hän on ollut aina ikäluokkansa ehdotonta huippua. Lisäksi Kohijoki on toiminut valmentajana sekä lukuisissa luottamustehtävissä eri ampumayhdistyksissä myös kansallisella tasolla. Meriittejä on tullut niin siviili- kuin sotilaspuolelta poikkeuksellisen pitkän kilpauran jatkuessa seitsemällä vuosikymmenellä. Ansioistaan hänelle on myönnetty Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun kultainen ansioristi 2007.”

 

Lähde: Kohijoki, Heimo (1927–) | Suomen urheiluhistoriallinen seura (suhs.fi)

 

Porkkalan Ampujat Ry. haluaa ilmaista osanottonsa Heimo Kohijoen läheisille