Haulikkokoulu oli onnistunut

30.5.2022

Haulikkojaosto järjesti pe 27.5 haulikkokurssin Inkoon haulikkoradalla. Kouluttajina toimivat haulikkokoulu.fi -kouluttajat Ville Hirvonen ja kaksoistrapin MM-mitalisti Joonas Olkkonen.

Kurssi koostui teoriaosuudesta sekä käytännön harjoittelusta. Teoriaosuudessa käsiteltiin mm. ase- ja ampumaturvallisuutta sekä aseteknologiaa ja ballistiikkaa. Lisäksi käytiin läpi mistä vaiheista ja asioista onnistunut ampumasuoritus koostuu.

Käytännön harjoittelun alussa kouluttajat tarkistivat, että haulikko on omistajalleen sopiva. Tähän sovitukseen kuului mm. aseen painojakauman tarkastaminen. Allekirjoittaneen haulikon perään jouduttiin lisäämään jopa 250 grammaa auton tasapainotukseen tarkoitettuja painoja. Lisäksi takatukin pituus tarkistettiin ja tarvittaessa kouluttajat teippasivat takatukkiin lisää pituutta. Kun ase oli sovitettu, kurssilaiset pääsivät kokeilemaan eri suunnista lentävien kiekkojen ampumista.

Kurssilaisilta saadun palautteen perusteella kurssi oli onnistunut ja jokainen sai oman harjoittelun jatkamiseksi eväitä. Kurssilla oli sekä ensimmäistä kertaa haulikolla ampuvia että aktiivisia urheiluammunnan harrastajia.

Haulikkojaoston vetäjä lupasi selvittää saadaanko toinenkin vastaava peruskurssi järjestettyä loppukesään/alkusyksyyn.