Nuoriso

ilma-kivääriammuntaa ns. vastatuelta. Vastatuki helpottaa nuorta ampujaa, jos kiväärin painoa ei ampuma-asennossa vielä jaksa kokonaan kannatella.

1.8.2022: Nuorisojaoksen toiminta keskeytynyt toistaiseksi, koska Gesterbyn ilma-aserata on suljettu viereisen koulun rakennustyömaan vuoksi. 

 

Jaoston vetäjä: Jani Nevanperä

Nuorisojaosto harjoittelee ilma-aseilla ohjatusti Gesterbyn ilma-aseradalla. Talven ilma-asekausi alkaa lokakuussa ja päättyy maaliskuussa. Kesällä ei ole ohjattua toimintaa.

Ilma-aseet on nuorelle erinomainen tapa kokeilla ja aloittaa ampumaharrastus. Osa löytää ilma-aseista pysyvämmän harrastuksen - jopa kilpailee ja osa lisää aikanaan rinnalle muita ampumalajeja tai siirtyy ruutiaseisiin. Pienoiskivääriammuntaa(.22 kaliiperi) emme pysty nuorille tarjoamaan ratapuutteen vuoksi.

Nuorimmat ilma-aseharrastajat ovat olleet 8-vuotiaita. Tätä nuoremmille ilma-ase on usein osoittautunut vielä liian isoksi mittojen osalta. Viimeistään 20-vuotiaana ampuja siirtyy ns. aikuisten jaostoon.

Gesterbyn ilma-aserata ja ratavuorot

Gesterbyn ilma-aserata sijaitsee Gesterbyn koulukeskuksen väestönsuojassa, koulukeskuksen länsipuolella noin osoitteessa Gesterbynkaari 10.

Ilma-aserataa käyttävät sekä PorkkA että KSF. Molemmilla seuroilla on omat kiinteät vuoronsa. PorkkA:lla on nuorisovuoro torstaisin klo 1800. Seuroilla on yhteinen nettikalenteri (gesterby-inkoo.nimenhuuto.com), jolla hallitaan radan käyttö. Avaamalla sivun näet tarkemmin mikä on viikon ratavuorotilanne. Nuorisovuorot löydät kalenterista nimellä: PorkkA Nuoret.

Ratavuorokalenteriin pääset tästä

Nuorisojaoston harjoituksiin osallistuminen

Nuorisojaoston ilma-aseharjoituksissa on käytettävissä Porkkalan Ampujat ry:n ilma-aseita. Tutustuminen ilma-aseammuntaan ei edellytä PorkkA:n jäsenyyttä. Jäsenyys on kuitenkin harjoittelun jatkamisen edellytys, koska jäsenyyden kautta saa helpoimmin ampumaratavakuutuksen. Lasten ja nuorten osallistuminen harjoituksiin ja kilpailuihin edellyttää vanhempien aktiivisuutta. Kaikki mukaan kokeilemaan ja oppimaan! Alkuun pääsee ottamalla yhteyttä jaoston vetäjään.

Alle 16-vuotialle ampujille tarkoitettuun Kultahippupassiin nuori ampuja voi kerätä omia tuloksiaan, huippuampujien nimikirjoituksia ja kirjata ylös kilpailumuistojaan. Seura tilaa passit Ampumaurheiluliitosta ja jakaa ne ampumakoululaisilleen. Passi sisältää myös vakuutuksen, joka on voimassa myös kilpailutoiminnassa.

16-vuotta täyttäneet tarvitsevat itselleen joko aikuisten ampumakouluvakuutuksen (ei kilpailuoikeutta) tai kilpailulisenssin (juniorilisenssi on tarkoitettu enintään 20-vuotiaalle)

Suomen ampumaurheiluliiton nuorisotoiminnasta voit lukea lisää täältä.